Menu

RE: Jak Odmłodzić Polonię
5/7/2008 1:50:58 PM

Quote:

Czolem Wszystkim

Ja zadawlem sobie juz to pytanie wiele razy. Poruszalem ten temat w klubach ale moje propozycje nie zostaly przyjete z entuzjazmem. Piotrek, ciesze sie ze zostales prezesem w Sokole St. B. Od tego trzeba zaczac aby odmlodzic Zarzady polskich klubow, bo poprzednie pokolenie nie maja najmniejszych checi aby "Odmladzac Polonie". Wiem to, doswiadczylem na wlasnej skorze. No morze teraz sie to powoli zmieni.

Miejmy nadzieje. Piotr, ciesze sie ze oferujesz dostep do swojego klubu. Byc moze bede mogl w jakis sposob z twojej ofertu skorzystac z maja grupa.

Pozdrowienia

Cześć Paweł,

Cieszę się że pojawiłeś się tutaj.
Pamiętam na spotkaniu KPK gdzieś w listopadzie 2007, kiedy ty poruszyłeś temat odnowienia pomysłu polskich kolonii w WhiteShell. Uważam że to był świetny pomysł i należy go kontynuować.

Koszty takiej inicjatywy nie muszą być wielkie na samym początku.
Ważne jest tylko aby znajdowały się tam dobrze zorganizowane kuchnia, jadalnia i łazienki. Do mieszkania można by było wynająć nawet przyczepy campingowe, albo zakupić domki campingowe które mogą być transportowane na miejsce w całości.

Bogdan Fiedur

New Reply
5/7/2008 6:59:44 PM

Witam raz jeszcze....

Patrze i czytam, czytam i staram sie obiac i zrozumiec kazda wypowiedz, ale to co mnie naprawde zaszokowalo, to nie sa odpowiedzi. To jest ilosc wgladow.....(188!!!) i tylko 14 odpowiedzi!!!!

biorac pod uwage to, ze zapewne zagladalismy tutaj wiele razy, czyli zalozmy 14 osob X 5 razy =70 razy my sami zajzelismy. Oczywiscie sa to tylko moje spekulacje, ale....ale...!!!!! Gdzie jest reszta ludkow, ktora z mila checia to czytala.

Czy boimy sie wlasnego zdania? Czy poprostu jestesmy obojetni???

Nikt tu nie bije, ni nie zgardzi, wrecz przeciwnie.

Zapraszamy do dyskusji!!!!!

New Reply
5/8/2008 12:08:04 AM

Czesc Bogdanie.

Widzisz sprawa kolonii lezy mi na sercu. Swojego czasu jezdzilem na Whiteshell na obozy harcerskie i wspaniale wspominam te czasy. Chcialbym aby moje dzieci mialy taka sama okazje mile spedzenia czasu na tym osrodku. Z tego powodu zalozylem grupe GRONO ktora glownie zajmuje sie Rekreacja i roznymi formami Aktywnego Wypoczynku. Z osrodka w Whiteshell korzystamy regularnie. Faktem jest ze osrodek potrzebuje renowacji. Dlatego staramy sie popierac imprezy dochodowe w SPK aby fundusze na tego typu renowacje klub mogl pozyskac.

Dzieci z naszej grupy strasznie kochaja Whiteshell. Zawsze komentuja i czekaja na lato aby pojechac na kamping. Ostanie dwa lata byly wspanialem jesli chodzi o kampingi. Mam nadzieje ze ten rok bedzie rowniez dobry. Postanowilem zajac sie tego typu inicjatywa poniewaz interesuje sie turystyka i krajoznawstwem oraz poznawwanie i pilegnowanie kraju w ktorym zyjemy.

Dla zaineresowanych polecam nasza strone internetowa, ciagle jeszcze w budowie ale mozna tam zobaczyc jak my i nasze dzieci spedzaja wolny czas

http://members.shaw.ca/winnipeggrono

Pozdrawiam

New Reply
5/8/2008 1:27:50 AM

Quote:

Quote:

Czolem Wszystkim

Ja zadawlem sobie juz to pytanie wiele razy. Poruszalem ten temat w klubach ale moje propozycje nie zostaly przyjete z entuzjazmem. Piotrek, ciesze sie ze zostales prezesem w Sokole St. B. Od tego trzeba zaczac aby odmlodzic Zarzady polskich klubow, bo poprzednie pokolenie nie maja najmniejszych checi aby "Odmladzac Polonie". Wiem to, doswiadczylem na wlasnej skorze. No morze teraz sie to powoli zmieni.

Miejmy nadzieje. Piotr, ciesze sie ze oferujesz dostep do swojego klubu. Byc moze bede mogl w jakis sposob z twojej ofertu skorzystac z maja grupa.

Pozdrowienia

Cześć Paweł,

Cieszę się że pojawiłeś się tutaj.
Pamiętam na spotkaniu KPK gdzieś w listopadzie 2007, kiedy ty poruszyłeś temat odnowienia pomysłu polskich kolonii w WhiteShell. Uważam że to był świetny pomysł i należy go kontynuować.

Koszty takiej inicjatywy nie muszą być wielkie na samym początku.
Ważne jest tylko aby znajdowały się tam dobrze zorganizowane kuchnia, jadalnia i łazienki. Do mieszkania można by było wynająć nawet przyczepy campingowe, albo zakupić domki campingowe które mogą być transportowane na miejsce w całości.

Bogdan Fiedur

Bogdanie, masz nawet niezly pomysl z tymi przyczepami albo nawet z domkami. Wiadomo ze najwiekszym problemem w tej sprawie jest pozyskanie funduszy na zorganizowanie takich kolonii. Kluby nie maja pieniedzy a o sponsorow trudno. No ale bedziemy cos myslec.

New Reply
5/9/2008 11:36:04 PM

Czolem Wszystkim.

Piotr, musze tutaj Tobie przyznac calkowita racje. Na tyle osob ktore sa zapisane na tym portalu naprawde wypowiada sie tu nas garstka. I do tego to zawsze ci sami ludzie ktorzy zapieraja glos na innych forach. No coz.

A tak na marginesie, Piotr lapiesz ryby? Ja z chlopakami z mojej grupy wybieramy sie na weekend na ryby do Whiteshell 30 Maja. Jesli jestes zainteresowany to zapraszam z nami.

Widzialem ze Waldek Malek tez tu jest zapisany ale cos mu mowe odebralo, hi hi hi. Waldek, jedziesz z nami na ryby?

Pozdrowienia. 

New Reply

Search for People

Enter part of a name below to search our members.
Search People
Advanced