Menu

This forum is not active, and new posts may not be made in it.
RE: Zadania trudniejsze
6/12/2008 12:00:43 PM

No to zadanie nie bylo latwe, nawet zapedzilem sie w slepa uliczke przy jego rozwiazywaniu i musialem zrobic sobie przerwe. Dzis wieczorem jak bede w domu postaram sie wstawic tutaj cala tabelke jak doszedlem do rozwiazania.

2/22/2009 11:21:16 PM

Witaj!

Dobrze, że nie wstawiłeś odpowiedzi, tak jak obiecałeś (mam na myśli sposobu dojścia do rozwiązania), bo nie miałabym tej przyjemności , aby się sprawdzić. Mnie zajęła ta zagadka 2 dni, nie robiłam tabel, ale wykresy.

Jolu, gdzie jesteś? więcej takich zadań.

Pozdrawiam!!!

2/23/2009 8:03:47 PM

To kolejna zagadka z tych trudniejszych a moze wcale nie trudna.

Kto ma torebkę z krokodylowej skóry?
Na przystanku kolejce do autobusu stało sześć pań. Jedna miała torebkę z prawdziwej krokodylowej skóry i na niej srebrny monogram: jedną tylko literę. Była to pierwsza litera jej imienia i jednocześnie jej nazwiska (I).
Jedna z pań w kolejce, pani Abacka, szyje sobie sukienki u tej samej krawcowej, co pani Barbara (II).
Panie Ebacka stała w kolejce między panią Anną, a panią Cabacką (III).
Pani Celina i pani Cabacka stały w kolejce najdalej od siebie (IV).
Pani Anna pracuje w tym samym biurze, co mąż pani Babackiej (V).
Pani Barbara stała w kolejce pierwsza (VI).
Ani pani Czesława, ani pani Danuta nie nazywają się Abacka (VII).
Pani Dabacka stała w kolejce między panią Ewą, a panią Babacką (VIII).
Pani Cabacka stała w kolejce obok pani Barbary (IX).
Pani Danuta nie stała przedostatnia (X).
Podaj imiona, nazwiska i kolejność wszystkich pań, które stały w kolejce do autobusu oraz odpowiedzieć na pytanie: która z nich ma torebkę z prawdziwej krokodylowej skóry ?

2/24/2009 7:13:25 PM

Już dostawałam oczopląsu od tych moch strzałek, ale chyba się udało. Kto ma torebkę wyszło mi nawet szybko, ale z końcówką kolejki miałam problemy.

Torebkę z inicjałem E miała Ewa Ebacka.

A to kolejność; Barbara Cabacka, Danuta cabacka,Ewa Ebacka, Anna Dabacka,Czesława babacka,Celina Abacka.

2/25/2009 4:02:52 PM

Brawo to jest bardzo dobra odpowiedź a zadanie wcale nie bylo łatwe

To teraz może z takich  bardziej rozrywkowych:

Było sobie COŚ i NIC. COŚ wyfrunęło oknem a NIC wyszło drzwiami. Kto wie co zostało?

Search for People

Enter part of a name below to search our members.
Search People
Advanced